Μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1950, η Κηφισιά ήταν κυρίως καλοκαιρινός προορισμός για τους πολιτικούς και τους εύπορους Αθηναίους. Αποτελούσε παραθεριστικό κέντρο, και μάλιστα ήταν από τις πρώτες περιοχές όπου άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους τα ξενοδοχεία. Με το πέρασμα των χρόνων, ανηγέρθησαν εμπορικά κέντρα, συγκροτήματα γραφείων και περισσότερες κατοικίες, για να φτάσουμε στην Κηφισιά του σήμερα.

Ως περιοχή, η Κηφισιά έχει ταυτιστεί με την αριστοκρατία, αλλά και με την έντονη παρουσία του πράσινου στοιχείου. Οι κατάφυτες γειτονιές εξασφαλίζουν δροσερό κλίμα το καλοκαίρι και προσφέρουν πολλά ήσυχα μέρη για να ξεφύγετε από την πολυκοσμία, ενώ η συνύπαρξη μοντέρνων κτιρίων και νεοκλασικών αρχοντικών προσδίδουν μια ξεχωριστή γοητεία στο πανέμορφο αυτό προάστιο της Αθήνας, που προσφέρεται για υπέροχες βόλτες!

Κάντε μια βόλτα στην πλατεία Κεφαλαρίου

Καθώς περπατάτε στην οδό Κολοκοτρώνη, η πλατεία Κεφαλαρίου απλώνεται μπροστά σας. Το μικρό πάρκο σάς καλεί για στιγμές χαλάρωσης, καθώς νιώθετε την αύρα του χθες να γίνεται ένα με τον αέρα του σήμερα. Αν χρειάζεστε ένα διάλειμμα από τη βόλτα σας, μπορείτε να δοκιμάσετε τους γευστικούς πειρασμούς που προσφέρουν τα εστιατόρια της περιοχής ή να απολαύσετε έναν καφέ στις γραφικές καφετέριες που περιβάλλουν την πλατεία.

Επισκεφθείτε το Μουσείο Γουλανδρή

Εφόσον βρίσκεστε στην Κηφισιά, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας. Οι συλλογές του Μουσείου αριθμούν εκατοντάδες χιλιάδες δείγματα και αποτελούν πολύτιμο εθνικό κεφάλαιο. Μια βόλτα στο εστιατόριο που βρίσκεται στον κήπο του Μουσείου θα σας ανταμείψει, καθώς εδώ μπορείτε να απολαύσετε τις γεύσεις της Μεσογείου σε ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον, ανάμεσα σε αρωματικά φυτά και λίμνες με νούφαρα.

Strolling around στα Αλώνια

Τα Αλώνια, το παλαιότερο και πιο αυθεντικό τμήμα της Κηφισιάς, είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να περιπλανηθείτε. Εδώ βρίσκεται ο παλαιότερος πέτρινος φούρνος της περιοχής, χτισμένος το 1932, ο οποίος πήρε και το όνομά του από το τοπωνύμιο. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το ολόφρεσκο ψωμί του, που παρασκευάζεται με τον πατροπαράδοτο τρόπο. Επιπλέον, στα Αλώνια υπάρχουν πολλά εξαιρετικά καταστήματα για τις shopping ανάγκες σας! Από μαγαζιά με βότανα και μπαχαρικά στην οδό Αγίου Τρύφωνος μέχρι καταξιωμένα εστιατόρια, υπάρχουν πολλές αφορμές να επισκεφθείτε την περιοχή, που αποτελεί ένα από τα καλύτερα και πιο ενημερωμένα spots της Κηφισιάς.

Κάντε μία στάση για θερινό

Στην Κηφισιά θα ανακαλύψετε επίσης δύο υπαίθριους κινηματογράφους, που σίγουρα θα κλέψουν την καρδιά σας: Το «Μπομπονιέρα», με ιστορία από το 1918, και το «Χλόη», που μοιάζει σαν μυστικός κήπος, κατάλληλα διαμορφωμένος για να παρακολουθείς τις αγαπημένες του ταινίες. Νέες κυκλοφορίες, αλλά και αξέχαστες κλασικές ταινίες κατά την καλοκαιρινή περίοδο, σε συνδυασμό με χοτ ντογκ και κρύα μπίρα, θα σας χαρίσουν υπέροχες αναμνήσεις!

. . .

Η Κηφισιά προσφέρει μια ανάσα φρεσκάδας, έναν κόσμο απόλυτης ηρεμίας που μας υπενθυμίζει πώς να απολαμβάνουμε τις μικρές χαρές της ζωής. Καθώς αποχαιρετάμε αυτή την αγαπημένη περιοχή, φέρνουμε μαζί μας την ανυπομονησία να επιστρέψουμε!