Πλέον είναι αρκετά προφανές ότι, προκειμένου να ανταποκριθούμε στις εργασιακές απαιτήσεις και στους γρήγορους ρυθμούς ζωής, περιορίζουμε τα διαλείμματα που κάνουμε στην καθημερινότητα, φοβούμενοι πως δεν διαθέτουμε αρκετό χρόνο γι’ αυτά. Στην πραγματικότητα, όμως, τα μεσημεριανά διαλείμματα όχι μόνο δεν θα επηρεάσουν την παραγωγικότητά σας, αλλά θα την ενισχύσουν, με αποτέλεσμα να επιστρέψετε στο γραφείο με περισσότερη όρεξη και σίγουρα πιο χαρούμενοι.

Ένα μεσημεριανό διάλειμμα θα σας επιτρέψει να επανέλθετε στην εργασία σας με καθαρό μυαλό και χαλαρό σώμα – αρκεί να χρησιμοποιήσετε το χρόνο σας με σύνεση! Το πιο σημαντικό μέρος ενός μεσημεριανού διαλείμματος δεν είναι η διάρκεια, αλλά το τι συμβαίνει κατά τη διάρκειά του. Μια ωραία ιδέα είναι να διαβάσετε ένα κεφάλαιο από το αγαπημένο σας βιβλίο, να μελετήσετε ένα ενδιαφέρον άρθρο ή να ακούσετε ένα podcast. Έτσι, με μειωμένο άγχος και μεγαλύτερη συγκέντρωση, θα μπορέσετε να επιτελέσετε τις εργασίες σας πιο άνετα και πιο ξεκούραστα.

Η αλλαγή του περιβάλλοντος θα επιδράσει θετικά για το υπόλοιπο της ημέρας. Όταν οργώνετε το μεσημεριανό σας καθισμένοι στον υπολογιστή σας, ο εγκέφαλός σας δεν έχει την ευκαιρία να «σβήσει» και να ανασυνταχθεί. Το να απομακρυνθείτε από το γραφείο θα σας βοηθήσει να νιώσετε πιο αναζωογονημένοι, ώστε να αντιμετωπίσετε τις απογευματινές προκλήσεις. Επιπλέον, θα βελτιώσετε την παραγωγικότητα και την εστίασή σας, δίνοντας στο μυαλό σας την ευκαιρία να βρει ευκολότερα και πιο αποτελεσματικά τις λύσεις που αναζητάτε.

Τέλος, ένα ευχάριστο διάλειμμα για φαγητό δημιουργεί και αρκετές ευκαιρίες κοινωνικοποίησης, καθώς μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους συναδέλφους σας και να ανταλλάξετε απόψεις εκτός γραφείου. Έτσι, όχι μόνο θα γνωρίσετε καλύτερα τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζεστε, αλλά θα αναπτύξετε και πιο ουσιαστικούς δεσμούς, κάτι που συχνά οδηγεί σε ισχυρότερη συνεργασία και ομαδικό πνεύμα στο χώρο εργασίας. 

Κλείστε λοιπόν τον υπολογιστή, σπρώξτε την καρέκλα σας προς τα πίσω και επωφεληθείτε από ένα ποιοτικό μεσημεριανό διάλειμμα στον πιο όμορφο χώρο των βορείων προαστίων! Απολαύστε το Lunch Break σας στο εστιατόριο Nobilis, επιλέγοντας είτε από το à la carte μενού μας είτε από 4 μοναδικά μενού που καλύπτουν διαφορετικά γούστα και προτιμήσεις!.

Σας περιμένουμε!