Η άσκηση είναι αναμφίβολα εξαιρετικά σημαντική τόσο για το σώμα όσο και για τη διάθεση και την ψυχική μας υγεία. Συμβάλλει στη βελτίωση του ύπνου, αυξάνει την ανθεκτικότητα του οργανισμού, ενισχύει την αυτοπεποίθηση, μας χαρίζει ενέργεια και τονώνει τη μνήμη. 

Φυσικά, η άσκηση δεν είναι μόνο η αερόβια γυμναστική και οπωσδήποτε δεν έχει να κάνει μόνο με τη μυϊκή ενδυνάμωση. Πέρα από τη βελτίωση της σωματικής υγείας και διάπλασής μας, η τακτική εκγύμναση προσφέρει αναντίρρητα μια αίσθηση ευεξίας. Μελέτες έχουν δείξει, ότι οι άνθρωποι που ασκούνται συστηματικά τείνουν να νιώθουν περισσότερο ενεργητικοί, καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Επιπλέον, κοιμούνται καλύτερα, αισθάνονται πιο χαλαροί και διατηρούν μια θετική στάση απέναντι στον εαυτό και τη ζωή τους.

Ίσως να ακούγεται δύσκολο για κάποιους, να ακολουθήσουν με πειθαρχία ένα πρόγραμμα που θα τους προσφέρει τα παραπάνω. Ωστόσο, δεν χρειάζονται υπερβολές. Το μόνο που χρειάζεται για να αποκομίσετε τα οφέλη για τη σωματική και ψυχική σας υγεία, είναι 30 λεπτά μέτριας άσκησης πέντε φορές την εβδομάδα – είτε το πρωί, ώστε να ξεκινήσει δυναμικά η μέρα σας, είτε το απόγευμα, για να χαλαρώσετε πριν από τη βραδινή σας έξοδο. Η όποια μορφή άσκησης αποτελεί ένα ισχυρό εργαλείο που θα ενισχύσει τη συνολική σας διάθεση και θα αλλάξει την καθημερινότητά σας.

Κατά τη διαμονή σας στο SAY Hotel – για εσάς που η γυμναστική αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας, αλλά και για εσάς που θέλετε να την βάλετε άμεσα στην ζωή σας – έχετε στη διάθεσή σας ένα 24ωρο, σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο! Σας προσκαλούμε να το επισκεφθείτε και να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα οφέλη της άσκησης: να εναρμονίσετε το σώμα και το μυαλό σας, να αυξήσετε τα επίπεδα της ενέργειάς σας, να ανανεωθείτε!

Πηγή: https://www.helpguide.org/articles/healthy-living/the-mental-health-benefits-of-exercise.htm