Το SAYHOTEL έτοιμο για τον φετινό Μαραθώνιο της Αθήνας

Ο «Αυθεντικός Μαραθώνιος» διεξάγεται τη δεύτερη Κυριακή κάθε Νοεμβρίου, ωστόσο από το 2019 η διοργάνωση μετατράπηκε σε αγωνιστικό διήμερο. Έτσι, φέτος ο 38ος Μαραθώνιος θα πραγματοποιηθεί στις 13 και 14 Νοεμβρίου 2021

Μια ιστορία 2.500 ετών

Ο Μαραθώνιος καθιερώθηκε σε ανάμνηση της ιστορικής διαδρομής του Αθηναίου ημεροδρόμου, ο οποίος μετά τη μάχη του Μαραθώνα (490 π.Χ.) έτρεξε από το πεδίο της μάχης μέχρι την Αθήνα, για να αναγγείλει το χαρμόσυνο νέο της νίκης επί των Περσών.

Οι ημεροδρόμοι ήταν επαγγελματίες δρομείς, που ενεργούσαν κυρίως ως αγγελιοφόροι πολεμικών ειδήσεων. Κάθε στράτευμα, μάλιστα, είχε και έναν ημεροδρόμο για την επικοινωνία του με τον έξω κόσμο. Κατά τον Φιλόστρατο, απαγορευόταν στους αγγελιοφόρους αυτούς να χρησιμοποιούν άλογο, ώστε να μην γίνονται αντιληπτοί από τον εχθρό. Έτσι, προκειμένου να παραδώσουν ένα σημαντικό μήνυμα, έπρεπε να διανύουν με τα πόδια μεγάλες αποστάσεις, δύσκολες και συχνά εξουθενωτικές.

Ο άγνωστος ημεροδρόμος του Μαραθώνα, που κάποιοι μελετητές της ιστορίας τον συνδέουν με τον Θέρσιππο, άλλοι με τον Ευκλή και άλλοι με τον Φιλιππίδη (ή Φειδιππίδη, όπως τον αποκαλεί ο Ηρόδοτος), πρόλαβε εξαντλημένος να αναφωνήσει «νενικήκαμεν», προτού καταρρεύσει και αφήσει την τελευταία του πνοή.

Προς τιμήν του αγγελιοφόρου εκείνου, οι αθλητές του Αυθεντικού Μαραθωνίου διανύουν την κλασική διαδρομή με συνολικό μήκος 42.195 μέτρα, με εκκίνηση την πόλη του Μαραθώνα και τερματισμό στο Παναθηναϊκό Στάδιο της Αθήνας. 60.000 δρομείς αναμένεται να δώσουν το παρόν, για να αγωνιστούν με όλη τους την ψυχή στους αγώνες του προγράμματος: Μαραθώνιο, Δυναμικό Βάδισμα, Αγώνα Δρόμου 10 χλμ και Αγώνα Δρόμου 5 χλμ.

Φιλοξενία υψηλού επιπέδου για αθλητές και καλεσμένους

Το SAYHOTEL είναι έτοιμο να φιλοξενήσει αθλητές που θα συμμετάσχουν στον 38ο Μαραθώνιο, καθώς και καλεσμένους της διοργάνωσης. Στην καρδιά της Κηφισιάς, στην εμβληματική πλατεία του Κεφαλαρίου, το ξενοδοχείο προσφέρει ένα μοναδικό περιβάλλον υψηλών προδιαγραφών, όπου συνυπάρχουν αρμονικά η άνεση και η εκλεκτική αισθητική.

Για τις ανάγκες των αθλητών, το πρωινό θα είναι εμπλουτισμένο με περισσότερες υγιεινές και δυναμωτικές επιλογές.

Για κρατήσεις και πληροφορίες, καλέστε στο 210 2201700, ή δείτε εδώ