Λατρεύουν τα ταξίδια και την ανεξαρτησία και έχουν μάθει να στήνουν τα προσωρινά στρατηγεία της δουλειάς τους οπουδήποτε στον κόσμο. Ο λόγος για τη σύγχρονη φυλή των ψηφιακών νομάδων – των νέων κυρίως ανθρώπων που ταξιδεύον διαρκώς στον κόσμο, μαθαίνοντας να προσαρμόζουν την επαγγελματική «ρουτίνα» τους σε χώρους και μέρη που οι ίδιοι επιλέγουν. Μοναδικές προϋποθέσεις μια καλή σύνδεση με το διαδίκτυο, ένα εμπνευστικό περιβάλλον κι ένα σημείο στον πλανήτη που θα διευκολύνει τη δημιουργικότητα και την παραγωγικότητά τους.

Πρόκειται για μια τάση που γεννήθηκε από τις ανάγκες της εποχής και εξαπλώνεται ραγδαία, καθώς εργαζόμενοι και εργοδότες αναγνωρίζουν ότι, κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις, έχει πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα. Συγγραφείς, αρχιτέκτονες, γραφίστες, φωτογράφοι αλλά και εκπρόσωπο πολλών άλλων κλάδων δημιουργούν μια νομαδική «φυλή», που μεταναστεύει ανάλογα με τον καιρό και την ανάγκη της έμπνευσης.

Ψηφιακοί Νομάδες υπάρχουν και στην Ελλάδα. Σε ηλικίες που σπάνια ξεπερνούν τα 40+ βρίσκουν στον τόπο μας την έμπνευση και τις συνθήκες που αναζητούν. Κι αν στην Αθήνα χάνονται μέσα στο πλήθος, υπάρχουν κάποιες γειτονιές που κερδίζουν σταθερά την προτίμησή τους.

Μια από αυτές είναι σίγουρα το Κεφαλάρι της Κηφισιάς. Σ’ αυτή την αριστοκρατική περιοχή, με τα υπέροχα σπίτια και την ατμόσφαιρα που μυρίζει σπάνιο άρωμα, ακριβό πούρο και εκλεκτό καφέ, έχουν αναπτυχθεί μικρά, boutique ξενοδοχεία, που συγκεντρώνουν όλα όσα ονειρεύεται, όχι μόνο ένας ψηφιακός οδοιπόρος, αλλά και κάθε απαιτητικός ταξιδιώτης που θέλει να απολαύσει κάθε στιγμή της παραμονής του.

Δεν είναι μόνο τα μικρά, καταπράσινα δρομάκια, τα signature shopping malls, τα γεμάτα ζωή μπαρ και τα μικρά κομψά cafés, αλλά και το γεγονός ότι οι αποστάσεις στο προάστιο είναι μικρές, ανοίγοντας έτσι αμέτρητες ευκαιρίες για ένα διάλειμμα για ψώνια ή για περπάτημα στη φύση ή για μια επίσκεψη σε ένα από τα τοπικά μουσεία.

Επιπλέον, τα ξενοδοχεία που προσελκύουν τους σύγχρονους αυτούς ταξιδευτές, διαθέτουν όλα όσα χρειάζονται, τόσο από πλευράς τεχνολογίας, όσο και από πλευράς ησυχίας και ηρεμίας για να εργαστούν ανενόχλητοι.

Και δεν είναι τυχαίο ότι, πολύ συχνά, οι connoisseurs επισκέπτες της Αθήνας, είτε έρχονται για δουλειά είτε για διασκέδαση, επιλέγουν για τη διαμονή τους το εμβληματικό, πυκνοφυτεμένο και περιζήτητο προάστιο που, με τις νέες κομψές, υπερσύγχρονες μονάδες του, απογειώνει ξανά σήμερα το νόημα της φιλοξενίας και το μεταφέρει στη νέα εποχή.