Πάσχα στην Αθήνα
Μια ξεχωριστή εμπειρία

Η πρώτη σκέψη που φέρνουμε στο μυαλό μας όταν σκεφτόμαστε το Πάσχα, είναι η άνοιξη, τα Ελληνικά νησιά, τις ρίζες μας, τα πάτρια εδάφη και τις παραδόσεις μας, συνοδευμένα από όμορφες στιγμές με φίλους και συγγενείς που ανταμώνουμε μόνο στις γιορτές.

Από την άλλη πλευρά φεύγοντας, αφήνουμε πίσω την λατρεμένη πρωτεύουσα, την Αθήνα, που την άνοιξη λάμπει από ομορφιά, στολισμένη με χρώματα, αρώματα και φως. Η καρδιά της πόλης χτυπά δυνατά τέτοιες μέρες και όσοι πάρουν την απόφαση να μείνουν και να απολαύσουν τη μαγεία της, θα ζήσουν μία ξεχωριστή εμπειρία.

Τώρα είναι η ευκαιρία να χαρεί κάποιος την πόλη, χωρίς κίνηση και πολυκοσμία, με καιρό ευνοϊκό για αποδράσεις στην παραλία και βόλτες εξερεύνησης στο κέντρο.

Κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, η Αθήνα συνδυάζει με τον δικό της τρόπο την παράδοση, τη γαστρονομία και τα έθιμα της περιόδου.

Μεγάλη Πέμπτη

Μέρα σημαντικών παραδόσεων, σε όλα τα νοικοκυριά βάφουνε τα κόκκινα αυγά και οι πιστοί στολίζουν τους επιτάφιους με φρέσκα λουλούδια. Το απόγευμα ετοιμάζονται να προσκυνήσουν και να περάσουν κάτω από στολισμένο επιτάφιο.

Μεγάλη Παρασκευή

Η Μεγάλη Παρασκευή πάντα, από το πρωί, εκπέμπει ένα περίεργο, βαρύ συναίσθημα. Tο βράδυ συγκεντρώνονται οι πιστοί στις εκκλησίες και πραγματοποιείται η περιφορά τριών Επιταφίων, οι οποίοι συναντιούνται στην πλατεία Πλατάνου, στην Κηφισιά. Αυτή είναι μια από τις πιο κατανυκτικές εμπειρίες της Μεγάλης Εβδομάδας.

Μεγάλο Σάββατο

Με το ξημέρωμα του Μεγάλου Σαββάτου, όλα είναι αλλιώτικα, το αισθάνεσαι στον αέρα. Η Ανάσταση αποτελεί την αποκορύφωση της πασχαλινής περιόδου, το Άγιο Φως διαδίδεται μέσα στο πλήθος και τελικά σε όλη την πόλη με τους εορταστικούς ύμνους, χαρούμενες φωνές, γέλια και βεγγαλικά να αντηχούν. Μετά από την πανηγυρική αναγγελία της Ανάστασης του Κυρίου, ακολουθεί παραδοσιακά οικογενειακή συγκέντρωση. Η πλούσια σε μυρωδικά και αρώματα μαγειρίτσα μετατρέπεται στην πρωταγωνίστρια του τραπεζιού, συμβολίζοντας την ενότητα που φέρνει η Ανάσταση.

Κυριακή του Πάσχα

Κυριακή του Πάσχα η πόλη γιορτάζει! Όλοι βρίσκονται έξω στις αυλές και στους δρόμους από νωρίς το πρωί για να ανάψουν τη φωτιά για να σουβλίσουν τον οβελία. Συγγενείς και φίλοι ανταμώνουν στο ίδιο τραπέζι, ευχόμενοι Χριστός Ανέστη,  αγάπη, ειρήνη και υγεία. Οι ημέρες αυτές αναδεικνύουν το «άλλο» πρόσωπο της Αθήνας, αυτό της ενότητας, που συχνά χάνεται μέσα στην καθημερινότητα, ωστόσο παραμένει ζωντανό και φανερώνεται αυτές τις Άγιες μέρες.

Πιστοί στην παράδοση του τόπου μαςέχουμε ετοιμάσει για εσάς ένα Πασχαλινό μενού με όλες τις αγαπημένες παραδοσιακές γεύσεις. Ελάτε να γιορτάσουμε το Πάσχα μαζί, σε μια μοναδική ατμόσφαιρα και με τη μαγευτική θέα που προσφέρει το Nobilis.

Ανακαλύψτε το πασχαλινό μας menu.

Καλή Ανάσταση, με υγεία και αγάπη!