14 Φεβρουαρίου: η ημέρα του έρωτα ή, αλλιώς, «του Αγίου Βαλεντίνου» – για τη δράση του οποίου υπάρχουν διάφορες εκδοχές!

Κατά τον Μεσαίωνα, ο Βαλεντίνος καθιερώθηκε στην Αγγλία και τη Γαλλία ως ένας από τους σημαντικότερους αγίους. Σύμφωνα με έναν θρύλο, ο Άγιος Βαλεντίνος ήταν ένας ιερέας που έζησε κατά τον 3ο αιώνα μ.Χ., ο οποίος πάντρευε μυστικά τα ερωτευμένα ζευγάρια. Μια διαφορετική εκδοχή θέλει τον Βαλεντίνο να θανατώνεται, επειδή βοήθησε Χριστιανούς να δραπετεύσουν από τη φυλάκιση και τα βασανιστήρια. Ο Άγιος Βαλεντίνος γιορτάζεται ακριβώς στα μέσα του Φεβρουαρίου, καθώς πέθανε τη συγκεκριμένη ημέρα γύρω στο 270 μ.Χ.

Επίσης, υπάρχει μια ρομαντική ιστορία που εξηγεί για ποιο λόγο αποκαλούμε το ταίρι μας «Βαλεντίνο» ή «Βαλεντίνα». Σύμφωνα με έναν από τους θρύλους, ο Βαλεντίνος, όσο καιρό πέρασε στη φυλακή αρνούμενος να αποκηρύξει την πίστη του, ερωτεύτηκε την κόρη του δεσμοφύλακά του, στην οποία έστειλε ένα γράμμα με την υπογραφή: «Με αγάπη από τον Βαλεντίνο σου».

Τι συμβαίνει τη σύγχρονη εποχή την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου;

Κάθε χρόνο, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου πωλούνται πάνω από 35 εκατομμύρια σοκολατάκια σε σχήμα καρδιάς. Επιπλέον, γίνονται περίπου 220.000 προτάσεις γάμου! Το 3% των ανθρώπων που έχουν κατοικίδιο, του αγοράζουν δώρο. Τέλος, στη Βερόνα, την ιταλική πόλη όπου έζησαν ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα, στέλνονται 1.000 γράμματα με παραλήπτρια την Ιουλιέτα!

Εμείς σας προσκαλούμε να γιορτάσετε τον έρωτά σας με το άλλο σας μισό, στο υπέροχο περιβάλλον του SAY Hotel! Δειπνήστε σε έναν από τους τρεις χώρους υψηλής αισθητικής του ξενοδοχείου μας και απολαύστε, με το αγαπημένο σας πρόσωπο, τις μοναδικές γευστικές προτάσεις που έχουμε δημιουργήσει για την ιδιαίτερη αυτή μέρα!

Πηγή: https://www.iefimerida.gr/zoi/agios-balentinos-1402-giati-giortazoyn-eroteymenoi