Απολαύστε την εμπειρία του Nobilis 

Η ελληνική κουζίνα κατέχει μια ξεχωριστή θέση στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη, χάρη στη μεγάλη ποικιλία ποιοτικών προϊόντων, και στους υγιεινούς συνδυασμούς. Χαρακτηριστικά πιάτα της ελληνικής κουζίνας είναι ο «μουσακάς», το «σουβλάκι» και η διάσημη «χωριάτικη».

Κάθε περιοχή της Ελλάδας αποτελεί έναν ξεχωριστό γαστρονομικό παράδεισο, με τις δικές της παραδοσιακές συνταγές, βασισμένες σε αγνά εγχώρια προϊόντα, καθώς και στην απλότητα που αναδεικνύει το μεγαλείο της ελληνικής κουζίνας. Οι συνταγές κάθε περιοχής, ορεινής ή νησιωτικής, ανατολικής ή δυτικής αντικατοπτρίζουν την καθημερινότητα και την ταυτότητα κάθε περιοχής. Στα νησιά οι συνταγές βασίζονται κυρίως σε ψάρια, στις ορεινές σε κρέατα και σούπες, ενώ δεν λείπουν ποτέ τα εποχιακά λαχανικά και φρούτα, δημητριακά, όσπρια και χόρτα. Το μυστικό σε κάθε συνταγή κρύβεται στα φρέσκα υλικά υψηλής ποιότητας, στη σωστή χρήση μπαχαρικών και φυσικά στην αναγκαία δόση από μεράκι! Η ρίγανη, το θυμάρι, τα φύλλα δάφνης, το δεντρολίβανο, τα λεμόνια και το παρθένο ελαιόλαδο είναι μόνο μερικά από τα νόστιμα συστατικά, κοινά στις ελληνικές συνταγές.

Εδώ ας προστεθεί και το γεγονός ότι το κρέας, τα φρέσκα ψάρια, τα οστρακοειδή, τα όσπρια, τα φρούτα, τα λαχανικά και τα τυριά –πολλά από τα οποία είναι γνωστά σε όλο τον κόσμο– συνοδεύονται πάντοτε από μια λίστα βραβευμένων ελληνικών κρασιών, που συνδυαστικά θα σας χαρίσουν μια μοναδική γευστική εμπειρία.  

Με την εμφάνισή τους σε διεθνείς εκδηλώσεις, δυναμικοί εγχώριοι σεφ, άνδρες και γυναίκες, έχουν συμβάλλει σημαντικά στη διάδοση της ελληνικής κουζίνας ως τα πέρατα του κόσμου. Χάρη στις δικές τους ξεχωριστές πορείες και προσπάθειες, στα ευφάνταστα πειράματά τους, στους απροσδόκητους συνδυασμούς επάνω σε δοκιμασμένες συνταγές, αλλά και στην αγάπη τους για την ελληνική μαγειρική παράδοση, η Ελλάδα έχει κερδίσει τη δική της ιδιαίτερη θέση στο χώρο της γαστρονομικής τέχνης. 

Στο εστιατόριο του SAY Hotel, στην καρδιά της Κηφισιάς, τιμούμε καθημερινά την ελληνική κουζίνα με σεβασμό, αλλά και δημιουργικότητα. Αξιοποιώντας στο έπακρο κορυφαίες πρώτες ύλες, σας προτείνουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα σύγχρονη εκδοχή της ελληνικής κουζίνας με ευρωπαϊκές πινελιές. Δοκιμάστε τους εκλεπτυσμένους συνδυασμούς του μενού μας, που ξεχειλίζει από νοστιμιά, άρτια τεχνική και εξαιρετική αισθητική!

Απολαύστε το μεσημεριανό σας στο κομψό και πολυτελές εστιατόριο Nobilis, και το δείπνο σας στο ρομαντικό Roof Top με την αξεπέραστη πανοραμική θέα.