O ερχομός του φθινοπώρου και το φρέσκο ξεκίνημα της νέας σεζόν σηματοδοτεί για αρκετούς την έναρξη των επαγγελματικών ταξιδιών. Η επιστροφή στην καθημερινότητα μπορεί να φαντάζει κουραστική και ιδιαίτερα αγχωτική, ιδίως μετά από ένα ξέγνοιαστο καλοκαίρι. Παρόλα αυτά, υπάρχουν πολλοί τρόποι που θα βοηθήσουν να γίνει το ταξίδι σας πιο άνετο και παραγωγικό απ’ όσο φαντάζεστε. 

  1. Αρχικά, δημιουργήστε μια λίστα με ό,τι χρειάζεστε για το ταξίδι σας. Ακόμα και οι πιο έμπειροι επαγγελματίες ταξιδιώτες μπορεί να ξεχάσουν να πακετάρουν κάτι σημαντικό. Αφιερώστε λοιπόν λίγο χρόνο πριν από το ταξίδι σας για να οργανωθείτε, καταγράφοντας όλα τα απαραίτητα. 
  2. Αν ταξιδεύετε με αεροπλάνο, επιλέξτε να ταξιδεύετε με την ίδια αεροπορική εταιρεία, όταν αυτό είναι δυνατό. Θα σας βοηθήσει να αισθάνεστε οικεία και θα σας εξασφαλίσει αναχώρηση και άφιξη στον ίδιο τερματικό σταθμό, ώστε να γνωρίζετε τη διαδρομή, τους χώρους στάθμευσης και πώς να μεταβείτε στο σαλόνι αναχώρησης. Επιπλέον, θα συγκεντρώσετε πολλά μίλια και θα απολαύσετε τα πλεονεκτήματα των συχνών ταξιδιωτών. 
  3. Το check in σας καλό είναι να πραγματοποιείται εγκαίρως και ηλεκτρονικά, διότι θα σας εξοικονομήσει πολύτιμο χρόνο και θα σας γλιτώσει από περιττή ταλαιπωρία.
  4. Μην ξεχνάτε να έχετε φορτίσει από πριν όλες τις ηλεκτρονικές σας συσκευές, καθώς δεν ξέρετε ποτέ τι μπορεί να προκύψει σε αυτό το διάστημα και πόσο χρόνο θα χρειαστεί να αφιερώσετε είτε για επαγγελματικούς λόγους είτε απλά για να χαλαρώσετε μέχρι να φτάσετε στον προορισμό σας. Καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας πάντα έναν φορητό φορτιστή.
  5. Επιλέξτε ένα ξενοδοχείο, το οποίο παρέχει όλες τις ανέσεις και ευελιξία για business travelers. Καλό είναι να διαθέτει αίθουσα συνεδριάσεων, πλήρως εξοπλισμένη, έτσι ώστε να σας δίνεται η δυνατότητα να πραγματοποιήσετε μια επαγγελματική συνάντηση με ευκολία. Επίσης, η επιλογή ενός φωτεινού δωματίου είναι απαραίτητη, για τις στιγμές που χρειάζεστε ησυχία και συγκέντρωση, αφού το φυσικό φως συμβάλλει θετικά στην ενέργεια του χώρου.
  6. Μην παραμελείτε τη φυσική σας κατάσταση: κρατηθείτε σε φόρμα! Ελέγξτε τις παροχές του ξενοδοχείου, για να σιγουρευτείτε ότι διαθέτει γυμναστήριο. Όσο απαιτητικό και αν είναι το πρόγραμμά σας, πάντοτε υπάρχει λίγος χρόνος μέσα στη μέρα για να τον αφιερώσετε στην άσκηση. Είτε πριν ξεκινήσετε τις πρωινές σας συναντήσεις είτε επιστρέφοντας στο ξενοδοχείο, η γυμναστική θα σας χαρίσει ενέργεια, αυξάνοντας την παραγωγικότητά σας, ενώ παράλληλα θα σας βοηθήσει να απολαύσετε ακόμα περισσότερο τον ύπνο σας – ειδικά αν αντιμετωπίζετε δυσκολίες με τον ύπνο όταν αλλάζετε περιβάλλον.
  7. Τοποθεσία διαμονής και στάθμευση. Για να εξασφαλίσετε καλύτερη ποιότητα διαμονής, αποφύγετε το θόρυβο της πόλης, επιλέγοντας τα προάστια. Ένα όμορφο περιβάλλον με θέα στο πράσινο θα μετατρέψει το επαγγελματικό ταξίδι σε ένα ευχάριστο διάλειμμα. Αν επιλέξετε να νοικιάσετε αυτοκίνητο για τη μετακίνησή σας, είναι σχεδόν απαραίτητο το ξενοδοχείο να διαθέτει χώρο στάθμευσης, καθώς θα σας γλιτώσει πολύτιμο χρόνο και ταλαιπωρία. Κάντε όσο πιο εύκολη μπορείτε τη σύντομη διαμονή σας, ώστε να εστιάσετε καλύτερα στο στόχο του ταξιδιού σας!
  8. Last but not least: Χρειάζεστε ποιοτικό χρόνο χαλάρωσης για τον εαυτό σας! Αξιοποιήστε όσο ελεύθερο χρόνο έχετε στη διάθεσή σας, ζητώντας τη βοήθεια του προσωπικού για τις επιλογές που έχετε, είτε για την εξερεύνηση της ευρύτερης περιοχής είτε για ψυχαγωγία και διασκέδαση. Ακόμα καλύτερα, αν το ξενοδοχείο διαθέτει εστιατόριο και bar, μπορείτε να κλείνετε όμορφα τα βράδια σας χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθείτε σε άλλη περιοχή.

Αναμφίβολα, τα συχνά επαγγελματικά ταξίδια μπορούν να γίνουν ιδιαίτερα κουραστικά – αλλά αν ακολουθήσετε κάποιες από τις παραπάνω συμβουλές, το ταξίδι σας θα μεταμορφωθεί αυτόματα σε ένα ευχάριστο διάλειμμα από την καθημερινότητα, συνδυάζοντας την εργασία με τη χαλάρωση και –γιατί όχι;– τη διασκέδαση.

Στο SAY Hotel, το διαμάντι των βορείων προαστίων, φροντίζουμε στο έπακρο να έχετε στη διάθεσή σας ό,τι χρειάζεστε για μια άνετη και ευχάριστη διαμονή, ώστε στο business trip σας να προστεθεί μια νότα εκλεπτυσμένης απόλαυσης και χαλάρωσης!

Μία more than a stay εμπειρία σάς περιμένει στο επόμενο ταξίδι σας!