Η λέξη brunch δημιουργήθηκε από την ένωση  των αγγλικών λέξεων breakfast και lunch, που στα ελληνικά σημαίνουν πρωινό και μεσημεριανό. Είναι ένα πλούσιο γεύμα, το οποίο σερβίρεται μεταξύ του Κυριακάτικου πρωινού και μεσημεριανού και περιλαμβάνει αυγά, ψωμί, κρουασάν, pancakes, τυριά και αλλαντικά, τάρτες, πίτες, λαχανικά και φρούτα. Τα τελευταία χρόνια, το brunch έχει κατακτήσει μια αναπόσπαστη θέση στο menu των περισσότερων καφέ και εστιατορίων, ενώ οι κοινωνικές μεταβολές και συνθήκες το έχουν αναδείξει ως ένα από τα πιο δημοφιλή γεύματα. 

Υπάρχουν διάφορες εκδοχές για την προέλευσή του, μια εκ των οποίων θέλει το brunch ως το γεύμα που κατανάλωναν οι Βρετανοί μετά το κυριακάτικο κυνήγι τους. Μια δεύτερη εκδοχή προκύπτει από τους Καθολικούς, οι οποίοι ύστερα από την Κυριακάτικη λειτουργία και νηστεία είχαν την ανάγκη για ένα χορταστικό και ολοκληρωμένο γεύμα. Επιπλέον, ο όρος “brunch” έκανε την πρώτη του εμφάνιση το 1985 σε δοκίμιο του Βρετανού συγγραφέα Guy Beringer, με τίτλο “Brunch: a plea”, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Hunter’s Weekly. Ο συγγραφέας περιέγραφε το brunch ως μια κοινωνική αφορμή για να έρθουν οι άνθρωποι πιο κοντά και να ξεφύγουν από την ρουτίνα και τις έγνοιες της καθημερινότητας. 

Η μόδα του brunch εγκαταστάθηκε αποφασιστικά στην Αμερική την δεκαετία του 1930, μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ήταν τότε, που οι γυναίκες μπήκαν στην αγορά εργασίας και  χρησιμοποιούσαν το brunch ως δικαιολογία για να ξεκουραστούν τόσο από την εργασία τους όσο και από τις οικιακές δουλειές. Επιπλέον, τα χρόνια εκείνα, οι αστέρες του Hollywood διασχίζοντας την Αμερική με το τρένο, συνήθιζαν να κάνουν μια πρωινή στάση στο Chicago για ένα ελαφρύ κυριακάτικο γεύμα, το οποίο έβρισκαν στα ξενοδοχεία.

Με την πάροδο του χρόνου, τα ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο υιοθέτησαν τη συνήθεια του late breakfast και early lunch, δημιουργώντας ένα πλούσιο μπουφέ με γευστικές εκπλήξεις που ικανοποιούν όλα τα γούστα, προσφέροντας σε μικρούς και μεγάλους μια εμπειρία καλού φαγητού και καλής παρέας. 

Το brunch  στο SAY Hotel είναι ο λόγος για να βγεις το Σαββατοκύριακο με την οικογένειά σου, με τους φίλους σου ή με τους συναδέλφους σου, για να ξεκουραστείς και να απολαύσεις ξεχωριστές λιχουδιές σε μια απαράμιλλη ατμόσφαιρα!