Σύμφωνα με μύθους της ιστορίας, το τσάι γνώρισαν πρώτοι οι Κινέζοι εδώ και τουλάχιστον 5.000 χρόνια. Λέγεται πως ανακαλύφθηκε τυχαία το 2737 π.Χ. από τον Κινέζο αυτοκράτορα Shen Nung, όταν ο ίδιος αποφάσισε να δοκιμάσει βραστό νερό στο οποίο είχαν πέσει φύλλα δέντρου. Τότε διαπίστωσε πως όχι μόνο είναι εύγευστο σαν ρόφημα, αλλά και ευεργετικό για τον οργανισμό, καθώς του χάρισε ευεξία και ενέργεια. Υπάρχουν ωστόσο κι άλλοι μύθοι, ιαπωνικοί και ινδικοί, για την προέλευση του τσαγιού. 

Ο δυτικός κόσμος ανακάλυψε το τσάι μεταξύ του 1368 και του 1644, ενώ στην Ευρώπη έφτασε στις αρχές του 17ου αιώνα από Πορτογάλους εμπόρους. Οι Ρώσοι ήταν οι πρώτοι που έδειξαν μεγάλη αγάπη προς το κινέζικο τσάι. Λίγα χρόνια μετά οι Ολλανδοί πραγματοποίησαν μαζικές μεταφορές τσαγιού, δημιουργώντας μια νέα μόδα η οποία είχε λίγους αλλά πιστούς ακόλουθους, διότι η τιμή του τσαγιού εκείνη την εποχή ήταν αρκετά υψηλή. Στη συνέχεια η τιμή του έπεσε σε λογικά πλαίσια κι έτσι όλο και περισσότεροι λαοι προμηθεύονταν αυτό το μοναδικό ρόφημα. 

Στη Βρετανία η κατακόρυφη αύξηση κατανάλωσης τσαγιού σημειώθηκε όταν το 1662 ο Άγγλος βασιλιάς Κάρολος Β’ παντρεύτηκε την Catherine Braganza, μια Πορτογαλίδα πριγκίπισσα, η οποία κατανάλωνε φανατικά τσάι. Στα τέλη του 17ου αιώνα το τσάι ήταν το δημοφιλέστερο ρόφημα στη Βρετανική αυτοκρατορία, ήταν μοντέρνο, φινετσάτο και ακαταμάχητο.

Στα σπίτια των πλουσίων του 18ου αιώνα, η κατανάλωση τσαγιού δεν ήταν απλώς μια ευχάριστη συνήθεια, αλλά έλαβε και μια ιδιαίτερη μορφή τελετής, καθώς τα πολυτιμότερα φύλλα τσαγιού σερβίρονταν σε κινέζικη πορσελάνη με σκοπό να εντυπωσιάσουν τους φιλοξενούμενους. Οι «κήποι του τσαγιού» αποτελούσαν μικρούς επίγειους παραδείσους με μουσική, πυροτεχνήματα και καλό φαγητό, όπου δικαίωμα σε ένα απολαυστικό φλιτζάνι με εκλεκτό τσάι είχαν τόσο οι βασιλείς και οι υψηλά ιστάμενοι όσο και άνθρωποι κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων. 

Στον κομψό και φωτεινό χώρο του SAY Hotel, θα απολαύσεις το τσάι σου με όλη την σημασία της λέξης. Εξαιρετική αισθητική, πορσελάνινα φλιτζάνια, finger food με αλμυρές και γλυκές αναφορές, ανάλαφρη μουσική και καλή παρέα, θα σε μεταφέρουν σε μια άλλη εποχή, χαρίζοντάς σου μια αξέχαστη εμπειρία.